Een loopschoen is niet gewoon !

Na het lezen van dit artikel, zeg je nooit meer dat elke loopschoen hetzelfde is :).

Morgen starten er zes looptrainingen in het Groen Kwartier in Antwerpen gespreid over drie maanden, eentje in maart, drie in april en twee in mei. Het doel van de opleiding is “run natural” en elke training bevat uiteraard een loopgedeelte maar zal ook een bepaalde topic aanraken. Morgen gaat het over het belang van loopschoenen en hoe je je voet losmaakt en traint.

Niettegenstaande studies proberen aan te tonen dat het belang van loopschoenen overschat wordt, volg ik die redenering niet. Elke loopschoen is ontstaan in de geest van een ontwerper. Het meest bekende voorbeeld is Bill Bowerman die op een dag een schoen aanpast om zijn atleten op de hiel te helpen landen. Dat was toen een ommekeer in het looppatroon van veel atleten. En voor mij het markantste voorbeeld dat een loopschoen er wel toe doet. Elke ontwerper probeert een probleem op te lossen. Geen enkele schoen wordt gebouwd om niets te doen. Of die schoen effectief is kan veranderen dat is een andere vraag. Het concept heeft in alle geval een doel. En daarom is het voor elke atleet, beginnend of gevorderd , zeer belangrijk om te weten hoe hij of zij zijn ideale schoen kiest.

Weet je hier graag meer over, stuur een mailtje naar footrooms@maisonjohn.com en stel je vraag.

thank you for this comment, john

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: