I believe

I believe in heaven my oh my vloog deze ochtend gedurende 10 kilometer door mijn hoofd.

Zoals gewoonlijk in voorbereiding op een marathon hou ik een aantal duurlopen op marathontempo vroeg op de ochtend. Zo ook dus vanmorgen. Opgestaan om kwart voor zes, ontbijt klaargemaakt en rond zes uur dertig op pad voor 1O kilometer. Sinds gisteren heb ik mijn nieuwe testschoenen van Newton binnen en uiteraard is een loopje altijd leuker met de juiste schoenen. En we vertrokken dus prima geschoend vanmorgen.

Schermafbeelding 2016-02-24 om 12.20.07.png

Nu ken ik wat van schoenen. Niet zo abnormaal na meer de 30 jaar hardlopen, maar sinds ik Newton heb ontdekt en hun schoenen ben gaan gebruiken zowel in mijn praktijk als voetreflexoloog en als atleet om sluimerde rugproblemen te verhelpen, ben ik van de ene verbazing in de andere gevallen. Tot voor Newton bleef mijn kennis beperkt tot hoge of lage drop schoenen, gewicht, wedstrijdschoenen, hieldemping, corrigeren op overpronatie of supinatie, … . Sinds Newton bekijk ik schoenen anders. Snel of traag, dynamische stijl ondersteunend of rustig, licht of zwaar, … Een loopschoen is sinds Newton letterlijk een energie verhaal geworden. Newton (natuurkundige) heeft ze niet gebouw, maar ik twijfel steeds meer en meer.

Ik loop met verschillende modellen van schoenen ( er zijn geen slechte loopschoenen) en observeer altijd zeer specifiek hoe een schoen mijn natuurlijke loopstijl ondersteund of niet. De meesten onderons kennen hun natural running gate niet, zonde, maar het is dus belangrijk als loper om hier naartoe te evolueren en zo blessures te vermijden. Binnenkort organiseer ik een opleiding hieromtrent, start to run natural, maar geloof me dat loopplezier op je natuurlijke manier nooit gaat vervelen. En een schoen hoort dat te ondersteunen. En dat doen dus die schoenen van Newton. Ze stimuleren je in de juiste richting. Het enige wat jij moet doen, is je daar niet tegen verzetten.

Toch is de schoen die ik vanmorgen mocht aantrekken beter dan alle vorige. De Gravity van de nieuwe generatie heeft een ongelofelijk stabiele ligging, zit als gegoten en geeft geen wrijving waardoor irritatie wegblijft. Door de demping in de voorvoet ga je vlot naar voorvoet (middenvoet)-landen ( altijd zoeken als het je allereerste keer is op Newton) en breng je je zwaartepunt naar voor. ZALIG. Je voelt je kuiten optimaal op rek komen, zonder te overrekken. En je cadans blijft comfortabel hoog. En dan ga je dus zingen I believe in heaven my oh my.

2 gedachten over “I believe

thank you for this comment, john

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: