Het is geen trainingskamp

Over ons hardloopweekend op 23, 24 en 25 september in Cadzand. Uitgebreide info op de event pagina.

Een paar stellingen.

Ik word gewoon goedgezind van hardlopen. Liefst zou ik het een hele dag doen. Daarom wil ik mijn kennis over de effecten van hardlopen verbeteren.

Het leven en de uitdagingen die ik soms tegenkom, zijn nog rimpels in een glas water als ik gelopen heb. Het lijkt me leuk om me daar nog verder in te verdiepen.

Mijn beste ideeën komen boven na een rondje hardlopen en het geeft me zin en energie om met vertrouwen de dingen aan te pakken. Tof zou zijn om dit mijn hele dag vast te houden.

Het hardlopen heeft me bewust gemaakt van mijn eigen mogelijkheden en heeft mijn zelfvertrouwen opgekrikt. Ik ben klaar voor een volgende stap en wil beginnen aan mijn eerste marathon.

De essentie van mijn hardlopen ligt niet in de tijden of wedstrijden lopen, het geeft mij gewoon mentale rust en heeft een leuk effect op mijn lichaam. Mij hierin verdiepen is wat ik zoek.

Als één van die stellingen voor jou herkenbaar is, dan is ons hardloopweekend op 23, 24 en 25 september absoluut iets voor jou. Ongeacht je niveau.

Welkom.


Het is geen standaard hardloopweekend waarbij er kilometers gemaald worden en tempotrainingen afgewerkt om een bepaalde graad van vermoeidheid te krijgen. Uiteraard wordt er wat gelopen ( zie verder het agenda) maar de focus ligt op het ervaren van die trainingen. Ook het omgaan met de ongemakken en de pijn (soms) zijn de aandachtspunten. We willen jou tijdens de weekend tools aanreiken en inzichten laten ontdekken die je helpen om dat hardlopen nog aangenamer te ervaren.


Het weekend focust op hardlopers van alle niveau’s dat lijkt me duidelijk. En toch is er een aangepast programma voor zij die hardlopen niet zo hun ding vinden. Ik denk hier aan partners of vrienden, iedereen die het wil beleven eigenlijk. Dus eigenlijk is iedereen die van bewegen houdt welkom. Het liefst in hardloopschoenen, dat is waar.


Programma

23/09/2022

HardlopersBeleving
16.00AankomstAankomst
18.00Lichte loop naar het strand en voorstelling weekendWandeling in de buurt van Bruist! en voorstelling weekend
20.00DinerDiner

24/09/2022

HardlopersBeleving
06.00Nuchter loopjeSlapen of wandelen
07.30OntbijtOntbijt
09.00Mental Strength for Runners ( John & Bie)Mental Strength for Runners ( John & Bie)
10.00MeditatieMeditatie
11.00BreakBreak
11.30Wat ons lichaam vertelt ( John)Selfcompassion
12.00MeditatieMeditatie
13.00LunchLunch
15.00Tempodrills ( Knokke)Aangepast programma
17.00Introductie Yoga ( Lotte Pinoy)Introductie Yoga
18.00YogaYoga
20.00DinerDiner

25/09/2022

HardlopersBeleving
07.30OntbijtUitslapen en later ontbijt
09.00LSD 20 à 30K.Aangepast programma
12.00Cool DownSelf Compassion
13.00LunchLunch
15.00Wrap UpAfscheid

Het doel van de driedaagse is stilstaan bij ons mentaal beleven van het hardlopen. Hardlopen mag een uitdaging zijn, een marathon lopen kan op je bucketlist staan, maar hoe langer je loopt hoe rijker dat lopen een plek in je leven kan innemen. De moeilijkste vraag om te stellen aan een hardloper is ” Waarom loop je eigenlijk?” . Vaak komen er standaard antwoorden die eigenlijk niets zeggen. De echte redenen liggen vaak dieper vanbinnen en zeggen iets over de manier waarop je kijkt naar de wereld en zijn uitdagingen. Zeer veel atleten beleven hun lopen op het ritme van hun werelds leven. Soms als tegengewicht, vaak ook als uitlaatklep. Wat ook de redenen zijn, daarin ligt de echte kracht van het hardlopen. Dit weekend gaan we je meenemen in een methode van trainen om je geest te prikkelen, te laten omgaan met spanning met als doel je loopervaring nog te verbreden.


Wie zijn wij ?

Bie Noe is mijn gids op het pad rond meditatie en selfcompassion. Duurlopers hebben nogal de neiging om hun ziel te troosten met het lopen van steeds langere afstanden aan het liefst hogere tempo’s. Stilaan liet Bie mij inzien dat zacht zijn en de kracht van kwetsbaarheid tot betere resultaten leiden. Met dit weekend willen we die twee werelden op een fijne manier in een tof kader samenbrengen.

Bie is van beroep zelf compassion coach en meditatieleraar en heeft haar eigen mindful fashion platform. En ze is ook mijn lief ( even terzijde).

De meesten onder jullie kennen mij al als sportreflexoloog, voetreflexoloog en loopcoach. Of van ergens daartussen. Als therapeut focus ik op het inzicht dat lichamelijke ervaringen in de breedste zin van het woord kunnen geven.


De inschrijvingen ronden we af op 30 juni 2022 om middernacht.

thank you for this comment, john

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: