Barefoot lopen is dat nu zo raar?

Elke hardloper loopt blootsvoets. Dat klinkt verwarrend maar is het niet. Je voeten maken deel uit van je lichaam, je schoenen niet. Die recupereren niet, die verbeteren niet, die geven geen info, niets nada doen die actief. Je lijf wel. Dat interpreteert, stuurt bij en past je beweging aan. Schoeisel niet. De vibram 5 fingers niet en de nike vaporfly ook niet. En alles daartussen nog veel minder. Dus daarom stel ik dat we altijd, lees dus iedere keer, barefoot lopen. Je steekt je naakte voet ( vergeef mij het woord) in een kous en dan in een schoen. Met als doel te lopen. Die schoen op zich doet niets actief, die heeft enkel een bepaalde vorm al dan niet gezegend met een stuwend of schokabsorberend vermogen en je voeten zullen dat waarnemen. Dus ofwel loop je met zo weinig mogelijk artificiële ondergrond en loopt je minimalistisch of barefoot ofwel loop je met een kunstmatige ondergrond onder je voeten. In alle geval zal je lijf reageren op de ondergrond. Die natuurlijke of die kunstmatige. Die laatste heeft als doel om je lichaam zoveel mogelijk dezelfde prikkel te geven en op dezelfde manier te laten lopen er vanuit gaand dat dat het beste voor jou is. De natuurlijke ondergrond heeft als doel om je lijf zijn ding te laten doen en slimmer te maken doordat het op alles kan reageren. Ook op de onverwachte ondergronden die je artifiele schoen wil uitvlakken. Helaas kan zo een schoentype niet alles voorzien. Neem de proef op de som en ga met een vaporfly eens door de modder. Of op keien. Een geweldige ervaring. Uiteraard staat het je vrij om van alles eens te proeven, zo is het leven, maar uiteindelijk ziet iedereen het licht. En gaan we naar de essentie van alles. Uiteindelijk wordt iedere mens nederig, dankbaar en tevreden ( of toch bijna). En dat kan met een HOKA zijn gezegend met zijn dempende zool of met een NEWTON met een drop va 2,5 mm en zijn stuwende voorkamer.

thank you for this comment, john

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: