Sportreflexologie

www.sportreflexologie.be

Wat is sportreflexologie en is dat wel voetreflexologie?

De kerngedachte van reflexologie is dat zones op je voeten, je handen, … reflecties zijn van weefsels, organen, … in je lichaam. En door het bewerken van die zones bewerk je dus het lichaam en ondersteun je het zelfhelend vermogen. De techniek geneest niet uit zichzelf maar ondersteunt wat het lichaam (nog) kan.

In die definities zitten de begrippen reflecties en ondersteunen van het helend vermogen.

Reflecties?

Binnen de sportreflexologie wordt de pijnzone ( hielspoor, verrekking) gezien als een reflectie van de anatomische ketting ( ketting van spieren die samenwerken) waarvan de pijnzone deel uitmaakt. We beperken ons dus niet tot een afgebakend zone op de voet maar kijken naar de ligging van de pijnzone op het lichaam en de ketting waarvan zij deel uitmaakt.

Ondersteunen van het helend vermogen?

Door het stimuleren van de ketting ( dus niet louter de pijnzone) door drukpuntmassage wordt het herstellend vermogen van de anatomische ketting gunstig beïnvloed. Op zich moet het lichaam zichzelf nog kunnen herstellen anders is het gewoon wat drukken. Daarbij komen ook oefeningen van pas die ook de bewegingsketting op zich gaan prikkelen om te herstellen. De oefening herstelt dus zelf niet, enkel wordt het vermogen tot herstel van het lichaam gunstig beïnvloed.

Waarop richt sportreflexologie zich?

De techniek richt zich op blessures van voet, enkel en onderbeen. En heeft een gelaagdheid naar het vinden van een oplossing. Er is een uitgebreid anatomisch niveau waarbij de anatomische kettingen centraal staan en er is ( vooral bij chronische blessures) ook een psychosomatisch stuk ( Waarom geraak je zo vaak geblesseerd? Waarom altijd links of rechts? )

Voor meer inlichtingen, mailt u best even naar john@footrooms.be

%d bloggers liken dit: