Hielspoor

Weinig hardloopblessures die zo tot de verbeelding spreken. Elke loper denkt die aandoening te kennen met als gevolg dat elke pijn in de voet, ongeacht waar, die voorkomt bij het neerkomen, het etiket hielspoor opgeplakt krijgt.

Hielspoor is een specifiek probleem met een specifiek pijnpatroon. Dit snel herkennen als atleet laat je toe om hier wat aan te doen met een concreet plan van aanpak. Je kan er met andere woorden zelf wat aan doen.

Als atleet ben ik ervaringsdeskundige en als sportreflexoloog geef ik regelmatig tips, aangepaste trainingsvormen, … Binnenkort start ik met een online lessenreeks rond de meeste voorkomende hardloopblessures en een plan van aanpak dat je als atleet zelf kan doen. Want de kijk van de loper is anders dan de kijk van een sportmasseur of een kiné. Ik bedoel hier niet de visie op het probleem mee maar wel de invalshoek om naar die pijnzone te kijken. Een therapeut staat op afstand en observeert, bevraagt maar voelt zelf niet. Jij voelt de pijn en de zones maar kan niet vanop een afstand kijken. Het is vanuit die manier van waarnemen dat de meeste van mijn opleidingen vertrekken.

Wil je hierover info of het agenda ontvangen, mail even naar footrooms@maisonjohn.com.

thank you for this comment, john

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: