Een loopschoen, je eerste loopmaatje

Loopschoenen halen we in een sportspeciaalzaak, toch? Daar kent men iets van schoenen, analyseert men je loopmanier en heeft men de ideale schoen meestal in voorraad.

Friendship

Met loopschoenen doe je normaal gezien een behoorlijke tijd, het is een beetje zoals een vriend. Die kies je meestal ook zorgvuldig uit alvorens daar een paar maanden of jaren mee op te trekken. Toch? Dat kiezen doen we vanuit een bepaalde afweging. Die vriend of vriendin moet bij ons passen. We laten onze keuze van vrienden liefst niet over aan iemand anders. Toch is dat net hetgeen we doen met onze keuze voor loopschoenen. Een vreemde zal zeggen met welke schoenen jij je evolutie als atleet zal aanvatten, verderzetten, optimaliseren. Geeft dat geen onveilig gevoel? Je geluk in de handen leggen van een schoenspecialist die je slechts één keer ziet.

Daarom schrijf ik dit kort stukje als hulpmiddel om je te wapenen met de juiste gegevens alvorens je een sportspeciaalzaak binnenstapt.

GO BAREFOOT

Loop op je blote voeten, in het gras, op een loopband, op een piste, … en observeer hoe je voeten neerkomen en vooral hoe jij na een aantal meters een manier van bewegen vindt die soepel lijkt en comfortabel. Observeer nu terug hoe je voeten neerkomen, hoe je lichaam zich voelt. Je hebt je natuurlijk loopprofiel ontdekt. Sla die info op en stap daarmee naar een sportzaak.

BUY WHAT FITS

Koop nog enkel een schoen die het gevoel van hiervoor beschreven geeft. Een goeie loopschoen ondersteund jouw natuurlijk loopprofiel. Dan worden die nieuwe schoenen je eerste echte loopmaatjes.

thank you for this comment, john

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: