Livestream 15 mei

Nu vrijdag praat ik om 10 uur over een onderwerp dat eigenlijk elke hardloper aanbelangt maar waar slechts weinigen mee bezig zijn, onze loopschoenen.

Kleur en vorm zijn nog altijd de criteria om tot een aankoop over te gaan. Soms komt er een advies in een hardloopspeciaalzaak aan te pas maar toch zal de eindbeslissing bepaald worden door de kleur en de look. Dat is begrijpelijk, we willen er allemaal wel OK uitzien. Helaas komt die keuze niet altijd je optimale looptechniek ten goede.

Zodra je met je gekozen loopschoenen gaat lopen, zal je het daarmee doen. Je hebt ze betaald. Helaas ondervinden we pas tijdens het trainen of die schoenen echt goed zitten en als dat niet zo is dan kan je terug naar de winkel gaan ( maar wie doet dat ?) of je kan je aanpassen maw. je manier van lopen veranderen om met die schoenen verder te kunnen. Het is mij in het verleden vaak overkomen, ik durf te beweren dat de meeste atleten die ik nu zie dat ook doen. Wat hoe verklaar je anders schoenen van gemiddeld 275 à 300 gr ( per schoen uiteraard) aan de voeten van iemand die bv. 60 of 65 kg weegt? Hoe verklaar je anders dat een loopschoen die zwaar hieldempend is aan de voeten van iemand die blijkbaar perfect op de voorvoeten landt? Zo kan ik nog wat doorgaan.

Nu vrijdag praat ik in mijn livestream over een aantal loopblessures waar ‘beginnende’ lopers vaak last van krijgen ( zijn zij het die enkel comfort en kleur kiezen ? Ik denk het niet. ). In het bijzonder zal ik stilstaan bij hielspoor en het omslaan van de enkels bij het neerkomen. Naast een aantal zeer concrete tips om hier mee om te gaan, ga ik je een manier aanleren hoe je zelf kan ontdekken welk type loopschoen voor jou ideaal kan zijn. 

Als je met die info naar een hardloopspeciaalzaak gaat, kan je specifieke info aanreiken waar de adviseur echt wat aan heeft. Enkel op basis van een looptest  die je vaak onwenning, gestresst, kort, … aflegt ter plaatse, is misschien richtinggevend maar zeker bij een loper in ontwikkeling ( waar zeer veel nog verandert) nog te beperkt.

Hou ermee rekening dat de livestream niet online gezet wordt achteraf.

thank you for this comment, john

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: