Slow Running

Vandaag heb ik één van de moeilijkste trainingen gegeven die een coach je kan geven. Traag lopen, hoe doe je dat en wat is eigenlijk traag? Een manier van bewegen die haaks staat op ons denken van alledag en die al zeker haaks staat op de manier waarop onze maatschappij geordend is. Geen enkele vezel in ons lijf wil traag lopen. En laat dat nu net de manier zijn om sneller te worden. Traag lopen legt de basis van alles. Het kweekt je mentale weerbaarheid, vormt je loopstijl, kneedt je trage spiervezels tot werkbare spieren, etc. Traag lopen is essentieel in elk schema en eens je het kent, wordt dat je favoriete training. Helaas moet je eerst je suiker ( glucose) -verslaving overwinnen en je vetvoorraad leren aanboren. Het moeilijkste om uit te leggen is het tempo. Je kan je baseren op HR gaande van 60% van je maximale HR of 30 slagen onder je treshold en ga zo maar door. In de meeste schema’s staat bij de trage duurloop een ritme waarbij je niet helemaal dat diepliggend vermogen kan pakken. Daar is uiteraard niets mis mee en in optimalisatie van je loopstijl is het een uitdaging om een gebied te verkennen dat je zelden of nooit hebt opgezocht. Uiteindelijk blijf je achter met een traag ritme dat je ontdekt en waarbij je merkt dat je na een half uur anders loopt dan ooit daarvoor. Je lijf reageert precies niet meer, de pijn die je voelt ligt dieper en je wordt precies stijf. Na een uur begint het de eerste keren dat er zo gelopen wordt echt pijn te doen. Dus Elisabeth Dehandschutter Erwin Tielemans Bea Tondeleir Robby HoskensKristel Bal jullie zullen het moeten uitzoeken gaandeweg de volgende drie maanden. Veel zal afhangen van het gevoel na training. Pijnlijk maar anders. Succes!!

thank you for this comment, john

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: