Scott rules in trail !

schermafbeelding-2016-12-23-om-10-34-25

Als fervent Newton Running fan ben ik voor trail onder de indruk geraakt van Scott. Zijn Kinabalu RC trail schoen is een openbaring voor het zwaardere werk. Een schoen die optimaal aanvoelt qua pasvorm en stabiel blijft in de beweging. Mijn osteopaat heeft mijn krachtlijnen getest met en zonder de schoenen aan en het bleek dat de lijnen beter zijn met! Nu mag het concept van krachtlijnen jou onbekend zijn,  ga ervan uit dat de schoen mijn natuurlijke loopstijl bekrachtigt. De meeste schoenen ondersteunen in het beste geval neutraal je krachtlijnen of werken tegen.

De buitenzool is aangepast aan de zwaardere ondergrond, dus lopen enkel op asfalt is niet het doel van de schoen, en laat toe om afwisselend terrein op te zoeken met dezelfde efficiëntie in één training of wedstrijd. Een typische trailrun met wandelstukken is een perfecte habitat. Een drop van 5 mm laat toe om vlot te lopen met maximale extentie ( gluteus maximus en hamstrings strekken ‘maximaal’) en voor het wandelen heb je voldoende support onder de hiel. Het bovenwerk zit comfortabel en de versteviging zijdelings is efficiënt en houdt het gewicht van de schoen laag. Het blijft een loopschoen en geen wandeltuig.

Ondertussen heb ik twee testlopen achter de rug op een specifieke omloop met stukken zware ondergrond, scherpe bochten ( max. 90°) en een omloop waarop geen enkel stuk vlak is en recuperatie toelaat. Kortom een pittige stukje bos in de stad. En de schoen heeft het met verve doorstaan. Op geen enkel stuk ging mijn voet in een bocht doorschuiven en wegglijden, mijn voorvoetlanden werd voortdurend ondersteund en mijn afstoten kon maximaal renderen omdat de schoen zich ‘vastzet’ in de bodem en precies opwaarts meegeeft.

Loopschoenen hebben hun specifieke capaciteiten en deze schoen is perfect, uitmuntend zelfs voor de zwaardere omlopen: modder, strand, park, drassig.

Zonet gesproken met de commercieel verantwoordelijke en de schoen is overal quasi uitverkocht. Een nieuwe lading is pas voor maart, hetgeen me niet verwondert. Maison John Footrooms heeft op dit moment nog een paar maten ( US 9,5; 10; 10,5, 11,5 en 12). Interesse? Mail even voor meer detail naar footrooms@maisonjohn.com. Kostprijs 149 euro.

 

thank you for this comment, john

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: