Atleet stop nu onmiddellijk met snelle suikers, je carrière zal langer duren en je optimaal prestatieniveau zal hoger liggen.
Snelle suikers geven je een vals gevoel van kracht, prestatie. Je lichaam is niet noodzakelijk volledig gerecupereerd maar je kan toch blijven doorgaan.
Je huidige medische begeleiding is niet gericht op een lange carrière, de uitzonderingen beginnen nu maar te roepen, maar enkel op een zo goed mogelijke prestatie zo snel mogelijk realiseren. Eigenlijk zijn jullie kanonnenvlees.
Snelle suikers kunnen in bepaalde wedstrijden noodzakelijk zijn maar optimaal en een te lange periode zo bezig blijven zal onvermijdelijk leiden tot blessures.
Alles heeft te maken met het zuurteniveau in je lichaam dat stilaan chronisch te hoog komt te liggen. Naarmate je ouder wordt zal je onvermijdelijk overal kwaaltjes krijgen, die uiteindelijk overgaan in chronische blessures, …
Waar komt dat zuur vandaan?
Van je training
Een spier die werkt, produceert afval ( melkzuur). Zodra je stopt met trainen moet dit afval verwijderd worden, een noodzakelijke periode van herstel. Een periode waarin je via de opname van vocht het herstel bevordert. Maar wie drink er enkel water na zijn training?
Van je voeding
Toch beter om cola of limonade of … te drinken? Zuur, zuur en nog een zuur.
Te weinig rust
De periode van herstel zo kort mogelijk houden , geeft je de mogelijkheid om meer te trainen binnen dezelfde periode.
Helaas krijg je die tijd zeer zelden, de volgende training, zeker in groepsverband, ligt vast en een strak schema is vaak een doel op zich. Dus hoe kom je de volgende training door? Juist, met een oppepper. Snelle suikers zijn zo’n oppeppers.
Helaas dient de training daarna zich ook weer aan, enz. Je blijft bezig en stapelt het verbruik maar op.
Wat moet je dan doen?
Simpel, in een volgend blogartikel lees je het antwoord.