Nog 6 weken

Gisteren als afsluiter van het tweede deel van onze voorbereiding voor de marathon van Amsterdam een lactaattest georganiseerd samen met smartsport (www.smart-sport.be) in het Nachtegalenpark in Wilrijk ( Antwerpen).

14° en net voor de test regen, een ideaal scenario dus. Veel zuurstof en niet te warm. Op voorhand een beetje zenuwachtig omdat het lichaam omtunen naar langere en vooral tragere afstanden niet eenvoudig is maar wel levensnoodzakelijk als je zoals ikzelf van nature meer snelle dan trage spiervezels hebt.

Het resultaat blijkt zowel voor Erik als mezelf meer dan behoorlijk en ons doel om de marathon te ambiëren in 3u30′ is realistisch. Onze verzuring blijft laag bij het gewenste tempo. Meer zou zelf mogelijk zijn, maar we laten ons niet gek maken. Verstandig onze eerste marathon lopen, comfortabel aankomen en dromen van een volgende lijkt mij het beste plan.

Op dit moment zit alles op schema en klopt onze voorbereiding. Nu nog 4 weken om uithouding te koppelen aan het gewenste marathontempo en dan twee weken afbouwen. 18 oktober mag stilaan komen.

.cropped-loper-met-rugzijde-naar-vooraan1.jpeg

thank you for this comment, john

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: