Proprioceptieve Zolen

We kampen allemaal weleens met rugpijnen, schouderpijn of nekpijn.

Vaak zijn die klachten, wanneer ze regelmatig voorkomen, een indicatie dat onze houding en ons bewegingsapparaat niet optimaal werkt.

Met voetreflexologie worden onbalansen in ons bewegingsstelsel in kaart gebracht en weggewerkt. Toch lossen wij blokkades op door in basis fundamentele ontspanning of rust te geven. Wanneer echter de doorstroming van energie binnen het lichaam niet optimaal kan verlopen door structurele problemen zoals platvoeten, bekkenkanteling, beenverschil, holvoeten, … dan zal voetreflexologie slechts tijdelijk verlichting brengen. Een diepgaande correctie dient zich aan.

Om het lichaam fundamenteel aan te pakken vanaf de basis gebruiken wij proprioceptieve zolen. Dit zijn geen steunzolen in de enge zin van het woord. Het zijn dunne inlegzolen waarbij op bepaalde plaatsen elementen van enkele millimeters dikte gelegd worden.

Dit type zolen ondersteunen dus niet passief gewrchten maar triggeren de werking van voetspieren en pezen en corrigeren dus op actieve manier.

Vanuit de logica binnen voetreflexologie dat onze voeten een spiegel zijn van ons lichaam en dat reflexzones contact maken met zintuigen, functies en organen is het logisch dat dit type zolen, waarbij het lichaam gemotiveerd wordt om zichzelf te corrigeren, aangewezen is.

2 gedachten over “Proprioceptieve Zolen

thank you for this comment, john

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: