Nike free 3.0

The first good thing about this shoe is that it’s a sockliner! Ever since The huarache i missed one.

The confort is ok as your midfoot get’s all The space it needs. But a full analysis I will give after a test period.

eerste maand

Ik ben ondertussen een kleine maand aan het lopen met de nike free 3.0 en blijf overtuigd. voor afstanden tot 15 K, daarna weet ik het nog niet, wegens nog niet getraind.

maar, er is volgens mij, één grote maar. je moet landen op je middenvoet. doe je dat niet, blijf je een hiellander en rol je naar voor, dan is deze schoen voor jou niet geschikt.

hetzelfde gaat op voor atleten die overproneren of met steunzolen lopen, ook voor hen is deze schoen niet direct geschikt. hetzij voor snelle training en/of wedstrijden. wat de nike free 3.0 en vermoedelijk ook de 5.0 hebben is een tamelijk snelle heeldrop.

waarom ik toch pleit om deze schoen te proberen, is het teruggaan naar de basis.

historisch gezien lopen wij blootvoets, door de evolutie zijn we schoenen gaan dragen en is de orthopedie gekomen. maar het blijft mijn overtuiging dat ons lichaam zichzelf kan aanpassen en problemen kan aanpakken zonder bij het minste dure steunzolen, etc. te gaan gebruiken.

daarvoor stemt het barefoot verhaal mij gerust dat ik niet  alleen ben in die visie.

Ondertussen

ondertussen ben ik een paar weken verder en heb een aantal snellere trainingen met de nikefree gedaan.

Wanneer je sneller loopt, is het een kunst om op je middenvoet te landen. Naarmate deze techniek je natuurlijke beweging is, zal je vermoedelijk geen hinder ondervinden, maar voor een traditionele hiellander zoals ik, die stilaan zijn middenvoet gebruikt, is het een heel ander verhaal. Vooral in het bochtenwerk ondervind ik dat de schoen binnenkant schuift, een gekuipte binnenzool zou beter zijn om het snellere werk toch op te vangen.

14/08/2012

vandaag terug de nike free aangetrokken, de vorige dagen met ‘standaard’schoenen gelopen. voor mij is het duidelijk dat loopeconomisch, beetje doorbijten in het begin oké, de nike free je afwikkeling ten goede komt. bovendien val je stilaan meer naar voor waardoor er een stuwend vermogen van je loopbeweging uitgaat. daardoor gaan je tijden vooruit zonder eigenlijk meer te doen. enkel je balans ligt anders en hierdoor gaat je loopenergie minder verloren dan wanneer je eerst op je hiel ( verlies) landt, met terugslag in je enkel (verlies), knie (verlies) en heup (verlies).

stilaan kan ik dit type schoen aan iedere prestatie – en of wedstrijdloper aanraden.

hou in dit verhaal ook new balance in het oog.

als u wil reageren, info@footrooms.com

thank you for this comment, john

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: