harmonycoaching

footrooms zoekt met harmonycoaching naar een evenwicht tussen mentaal en fysiek presteren. Deze vorm van coaching is gericht op iedereen die zijn lichaam optimaal nodig heeft om actief te zijn.

de aanpak is van nature uit heel geschikt voor sporters (recreatief of beroeps) die voortdurend onder stress moeten presteren. positieve stress houdt ons alert, scherp maar negatieve stress en ons onvermogen om deze om te keren zal het prestatieniveau verminderen en zal stilaan uitmonden in problemen, blessures, ….

met harmonycoaching gaan we na waar onbalansen zich opgestapeld hebben en wordt er door manipulatie heel diepgaand ontspannen. hierdoor kan het lichaam zichzelf herstellen. uiteindelijk is een onbalans niet meer dan een blokkade van een energiebaan ( meridiaan). door het actief opsporen van deze onbalans en het wegnemen kan de energie weer vrijuit stromen en het probleem zichzelf oplossen. en dit laatste kan je letterlijk nemen.

de aanpak zal echter niet alleen een onbalans opsporen maar ook blijvend correcties uitvoeren.

correcties in houding, in beweging, in training, … ook in het  omgaan met stress zal een andere aanpak gevolgd worden.

Voor houdingscorrecties wordt vooral met proprioceptieve steunzolen gewerkt ( www. podokin.be), voor de bewegingscorrecties en trainingscorrecties is de aanpak heel gediversifeerd maar kan er gewerkt worden aan een nieuwe looptechniek , kan een programma van spierversterkende oefeningen voorgesteld worden en/of stretching, pilates, yoga, …

TIP: Een atleet zal merken dat het controleren en aansturen van de ademhaling, heel bewust, tot betere resultaten zal leiden.

info@footrooms.com

thank you for this comment, john

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: