voetreflexologie en hardloopschoenen gaan samen?

als voetreflexoloog werk ik op voeten. door het uitoefenen van druk op bepaalde delen van de voet, geven we ontspanning, ontstressing aan bijhorende organen, zintuigen, functies.

als hardloper zet je ook zonale druk op je voeten, meestal ben je je daar niet bewust van. door je beweging, je neerkomen belast je bepaalde delen van de voet meer dan andere, veroorzaak je stress of ontstressing in bepaalde delen.

de rol van je hardloopschoenen valt hierin niet te onderschatten. en het stopt daar niet. je hele lichaam, je houding en je manier van ‘persoonlijk’ bewegen zetten die voeten ook onder druk.

een looptest laat vaak overpronatie zien, supinatie, platvoeten en op basis daarvan wordt er vaak in een hardloopspeciaalzaak beslist om je een bepaald type schoen te geven.

helaas werkt het niet zo. biomechanisch kan ons lichaam zich aanpassen, optimaliseren in zijn eigen bewegen, zonder hulpmiddelen ( lees aangepaste schoenen). de keuze van een schoen, een basisschoen ahw, éénte zonder aanpassingen is het belangrijkst om comfortabel te bewegen.

de rest kan je oplossen door te luisteren naar je lichaam, je beweging te lezen, je te ontspannen en rustig te genieten.

dingen die een voetreflexoloog ook beoogt met zijn behandeling.

thank you for this comment, john

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: