hoe train ik het best?

een vraag die ik de laatste tijd regelmatig krijg. wat antwoord je dan? vraag dit aan tien ervaren hardlopers en je krijgt tien verschillende antwoorden. daar sta je dan als beginnend hardloper.

de eerste regel is:

1/ laat u niet zot maken

elke atleet is traag en de meest ervaren onder hen lopen nog altijd het merendeel van hun kilometers traag.

2/ neem voldoende rust

het is een serieuze aanpassing voor elk lichaam om zich het lopen eigen te maken, ik denk hier aan minimaal een paar maanden alvorens het soepel begint te lopen. Bouw daarom rustig op en probeer twee keer te lopen in het begin.

3/ land op je middenvoet

loop zoals je vroeger deed, weet je dat niet meer? Kijk dan naar een kind dat loopt, zo lopen die allemaal en zo zouden wij ook moeten lopen. Op de voorvoet landen lukt meestal niet direct dus probeer op de middenvoet te landen. bouw er een beetje ritme in. voor een filmpje kijk op http://www.footrooms.com.

4/

loop met goeie schoenen maar koop niet noodzakelijk de duurste. ik ben geen voorstander van een looptest omdat zowel de omgeving, de beweging als het bekeken worden onwennig aanvoelen en je verkrampen. pas eerder een schoen met een goeie pasvorm en die niet te zwaar is. als het lopen echt iets voor jou blijft dan heb je nog tijd genoeg om wat technische info op te snorren. nu is het belangrijkst comfort en er leuk uitzien.

5/

de rest laat ik een andere keer weten.

info@footrooms.com

thank you for this comment, john

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: