heeft NIKE een probleem of is het een bewuste strategie?

lees dit artikel en bedenk zelf het antwoord.

zoals de meesten die mijn blog een beetje volgen, wel al weten loop ik een kleine dertig jaar. gemiddeld 1500 Km per jaar of 30 K per week. gedurende die periode zou ik ongeveer 30 à 35 paar loopschoenen moeten versleten hebben.uiteraard alles bij elkaar, trainingsschoenen, wedstrijdschoenen, … dat zou kunnen kloppen.

nu heb ik in al die jaren ervaren dat asics de beste pasform, demping, hielkap kortom comfort heeft. is de rest daarom waardeloos. tuurlijk niet, zoveel lopers, zoveel meningen.

Nike dus? ik heb ook met nike schoenen gelopen, mijn life time best was de air huarache van nike, een sockliner voor de kenners met een brede voorvoet. ideaal om lange rustige duurlopen mee te doen. ze maken hem niet meer vermoedelijk wegens niet commercieel genoeg.

nu heb ik onlangs nog eens een nike air pegasus gekocht, foto is ingevoegd. iedereen weet dat de buitenzolen van een nike schoen stroef, een beetje hard zijn in het begin. nike zegt dat ze nog dertig procent aan soepelheid winnen. daar zit het hem. ze blijven maar soepelder worden. tot op het moment dat ze geen demping meer geven, gaan schuiven en het verhaal is helemaal afgelopen. andere schoenen dus?

tja, het valt mij op dat ik ongeveer een 1200  K met die schoenen gedaan heb, schoenadvies bij de grote merken leert dat een schoen aan vervanging toe is na … juist 1200 à 1500 K. dus toch geen slechte schoenen, het is gewoon normaal.

mijn volgende zijn terug asics.

Afbeelding

 

7 gedachten over “heeft NIKE een probleem of is het een bewuste strategie?

  1. An intriguing discussion will probably be worth comment. I believe that you can write read much more about this topic, might nicely definitely be a taboo subject but generally folks are inadequate to chat on such topics. To a higher. Cheers 675705

thank you for this comment, john

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: