footbalance, a concept by footrooms

foot balance
(footbal)

Met onze voeten staan we in de werkelijkheid en bekomen we ons primaire gezichtsveld.

Op onze voeten rust de rest van ons lichaam (lees ons skelet) dat als basis, ankerpunt dient voor alle organen, spieren, …

Diep in ons skelet zit ons centraal zenuwstelsel ingekapseld.

Het is dan ook niet meer dan logisch dat we eens nadenken over die voeten en bij uitbreiding over de volledige houding van dat skelet.

Hoe gaat foot balance te werk ?
Lichamelijk

een combinatie van de traditionele voetreflexologie ( Dwight Byers, Hanne Marquardt, Booth, …) in combinatie met manipulatie van de onderbenen, etc. dient als basis om mensen tot rust te brengen.

nadat het lichaam tot rust komt, kunnen de juiste conclusies getrokken worden. Vaak is dan een combinatie van technieken noodzakelijk ( bv podologie, pedicure, …). Hiervoor verwijzen wij uiteraard door.

het doel van dit gedeelte van de behandeling is gericht op ontspanning. door het ‘ gedwongen’ neerliggen, staat ahw alles even stil. Reflectie, emotionele ontlading wordt dan geleidelijk aan toegelaten.

het lichaam ontspant zich het eerst, laat los, en de geest volgt.
Energetisch

een fundamentele ontstressing helpt niet alleen bij lichamelijke klachten maar laat uiteindelijk ook de psyche/energie toe zichzelf te herstellen.

deze vorm van ontspanning gaat altijd gepaard met emoties, vaak onbewust. nieuwe inzichten zijn het uiteindelijke doel en deze kunnen soms verrassende zaken opleveren.

Doel foot balance?

Door het aanpakken van onze houding, onze positie, zal heel snel, vaak subtiel, een verandering in het gedrag, de reactie, het gevoel, optreden. door onze fundamenten, onze basis ahw te herschikken, zullen we uiteindelijk ons leven herschikken.

thank you for this comment, john

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: