hielspoor

Als fervent hardloper ben ik een aantal jaren geleden in contact gekomen met reflexologie.

Na mijn basisopleiding ben ik me beginnen verdiepen in de mogelijkheden die de aanvullende geneeskunde kan bieden voor een atleet of in het algemeen een sporter.

Zo ben ik onlangs blijven stilstaan bij een behandelingswijze van Dwight C. Byers voor een probleem waarmee heel wat hardlopers vroeg of laat mee te maken krijgen, hielspoor.

Hielspoor is een benig aangroeisel onderaan het hielbeen ter hoogte van het peesblad. Door wrijving kan een ontsteking ontstaan ter hoogte van het peesblad met felle, stekende pijn tot gevolg.
Als atleet sta je op dat moment letterlijk stil, maar ook niet sporters kunnen getroffen worden door dit probleem, 75% van de bevolking wordt vroeg of laat getroffen door faciitis plantaris.

Op meerdere manieren wordt een oplossing gezocht voor dit probleem. Oa specifieke steunzolen worden ontwikkeld, … en nu dus ook een oplossing die wij voetreflexologen vlot kunnen toepassen en waardoor wij ook met een ander publiek in aanraking kunnen komen.

Misschien is dit voor velen een eerste kennismaking met onze activiteit als reflexoloog, werkt het drempelverlagend en blijven ze komen voor een volledige behandeling.

Hoe gaat Byers tewerk?

De behandeling heeft het meest effect wanneer er dagelijks met een patiënt gewerkt wordt. Een volledige behandeling is uitzonderlijk niet nodig.

De behandeling kan je het best aanvatten met een opwarming waarbij vooral aandacht besteedt wordt aan enkeldraaiingen. Hierdoor wordt de bloedcirculatie gestimuleerd. En kan de afvoer van afvalstoffen beginnen.

Begin bij de eigenlijke behandeling met het gebied rond het hielspoor. Bewerk dit gebied licht met de lopende duim. Stilaan kan je dichter bij de kern komen van de pijn.

Vergeet niet om regelmatig de enkels te draaien.

Door heel regelmatig het gebied op deze manier te bewerken, zullen de afvalstoffen loskomen en afgevoerd worden, zal de ontsteking stilaan afnemen en verdwijnen.

voor meer info mail naar info@maisonjohn.com.

thank you for this comment, john

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: