Let’s work individual

Je lijf weet niet wat je aan het doen bent, je geest kleurt de inspanning

Mijn kijk op (loop-)coaching

Mijn begeleiding heeft als doel om jou op een  gezonde, efficiënte en natuurlijke manier te laten lopen. In het besef dat elke stap mentaal een impact zal hebben op je manier van kijken naar de dingen. Lopen is niet vrijblijvend. Dat is geen verplichting of een opdracht maar een keuze voor jezelf. Echt voor jezelf. Doe je het voor iets anders dan zal ontgoocheling je deel kunnen zijn. Door bewust te bewegen komen gedachten vrij die je nu eenmaal al zittend niet bereikt. In de Kracht van Hardlopen beschrijf ik de weg die ik heb afgelegd met dat hardlopen.

Lopen is mentaal. Je traint je lijf, je meet de evolutie, je kijkt naar je hartslag, je wattage, je VO2max. Toch observeer je iedere stap, elk stukje data en je koppelt daar een gevoel, een waarneming, een idee aan vast. Elke stap observeren zal je deel zijn. Dat ervaren is een kunst. Een kunst die naar mijn gevoel trainbaar en dus kneedbaar is. Een automatisme om je gedachten, ervaringen en emoties op te vangen en te gebruiken in je voordeel. Negatief denken kan iedereen en is heel eenvoudig. Het ontslaat je van alle verantwoordelijkheid. Weten dat positivisme het hoogste goed is en haalbaar voor iedereen is in het begin een oefening maar geleidelijk aan een automatisme, een kracht. Elk schema, elke training zal je uitdagen, je ervaart veel lichamelijk maar het zal je geest zijn die je leert omgaan met het trainen.

Om je hierbij te helpen heb ik een bijzondere aanpak uitgewerkt met drie specifieke formules:

 • strength your experience
 • stretch your mind
 • stretch your run

De basisgedachte is altijd een optimalisatie van de beweging, het energieverbruik en de totale loopbeleving. En we huldigen het principe Less is More. Wat niet wil zeggen dat je geen kilometers zal lopen. Maar we maken ze liefst zo efficiënt mogelijk. De essentie is goesting hebben om te hardlopen en gericht willen trainen. Het niveau komt daarna wel.

Strength your experience

Een bijzonder begeleidingsplan gericht op gemotiveerde hardlopers, zowel vanuit beleving, prestatie als gericht op wedstrijden. In deze totaalformule staat alles in het teken van het hardlopen met zorg voor recuperatie (fysiek), mentaal bewustzijn en looptechniek.

De formule omvat:

 1. loopschema aangepast aan je njveau en je doelstellingen
 2. maandelijkse sessie reflexologie waarbij zowel de recuperatie als het intuïtieve aanvoelen van je energie aan bod komen
 3. individuele loopsessie. Doel is om de juiste accenten in je trainingsschema te kunnen en blijven leggen. Dat kan techniek en fysiek zijn maar evengoed je mentaal welbevinden.
 4. Voldoende overlegtijd tussen de trainingen en sessie door.

Deze aanpak komt op 295,00 euro/maand en vraagt een engagement van minimaal 6 maanden.

Elke hardloper ondergaat een aantal fases in zijn ontwikkeling tot atleet. Eerst wordt het je identiteit en ga je op zoek naar je limieten qua tempo, afstand of beleving. Met de bijhorende ongemakken en uitdagingen. Hierop speel ik in door je schema op weg naar je doel op te stellen en een eind ( letterlijk) mee te lopen.

Na verloop van tijd komen door het hardlopen vragen. Waarom dit? Waarom dat? En ga je kijken naar het geheel waarin dat lopen een rol speelt. Hierop speel ik in met intuitieve reflexologie waarin de belasting op je lichaam en het evenwicht tussen rechter en linker hersenhelft centraal staan.

Meestal lopen die verschillende evoluties parallel. Vandaar ook het volledige aanbod.

Stretch your mind

Een begeleidingsplan waar gewerkt wordt rond fysieke training en het mentaal overwinnen van de ongemakken die daaruit voortkomen.

Gericht op iedereen die gelooft dat het lichaam en fysieke inspanning bijdraagt tot het leggen van de persoonlijke puzzel. Het doel is zelfbewustzijn, zelfmotivatie, zelfcompassie en zelfinzicht. Het perfecte tegengif tegen overdreven perfectionisme.

De formule omvat:

 1. loopschema aangepast aan je njveau en je doelstellingen
 2. maandelijkse sessie reflexologie waarbij zowel de recuperatie als het intuïtieve aanvoelen van je energie aan bod komen
 3. Voldoende overlegtijd tussen de trainingen en sessie door.

Deze aanpak komt op 195,00 euro/maand en vraagt een engagement van minimaal 6 maanden.

Voor een groot deel ligt deze loopmethode in de lijn van mijn eigen hardloopbeleving. Heb je De Kracht van Hardlopen gelezen en begreep je de zoektocht die ik daarin heb beschreven? Dan denk ik dat dit aanbod iets voor jou is.

Stretch your run

Een begeleidingsplan waar gewerkt wordt rond optimale looptechniek en overwinnen van twijfels rond prestatie en beleving.

Gericht op iedereen die gelooft dat het lichaam en fysieke inspanning bijdraagt tot het leggen van de persoonlijke puzzel. Het doel is jouw niveau hoger tillen dan wat je zelf voor mogelijk hield.

De formule omvat:

 1. loopschema aangepast aan je njveau en je doelstellingen
 2. maandelijkse individuele looptraining ( ofwel in Antwerpen ofwel in Kalmthout) waarbij de focus ligt op het ontdekken en uitbouwen van je natuurlijk loop-DNA.
 3. Voldoende overlegtijd tussen de trainingen en sessie door.

Deze aanpak komt op 195,00 euro/maand en vraagt een engagement van minimaal 6 maanden.

Ik werk altijd op individuele basis. Ook naar bedrijven toe die inzetten op de mentale ontwikkeling en welbevinden van hun werknemers kan er een aanbod op maat worden uitgewerkt.

Hoe pak je het aan?

Om in te stappen in dit begeleidingsplan heb ik met jou een intakesessie ( intuitieve reflexologie) waarbij we accenten leggen en je basismotivatie benoemen. We bellen bij voorkeur om de afspraak te plannen.

Vanuit die sessie volgt een plan van plan van aanpak en we zijn vertrokken.

Een fijn traject richting ….

Coach

thank you for this comment, john

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: