HARDLOPEN VERANDERT JE MINDSET

Bewegen wordt algemeen gezien als een opstap naar lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Met hardlopen ga je bewust aan de slag om je lijf en geest onder te dompelen in fijne sensaties gekruid met ongemakken waar je mee leert omgaan. Sinds kort leg ik die aanpak duidelijker op tafel binnen mijn praktijk.

De aanpak richt zich volledig op haalbaarheid met aandacht voor mildheid voor onszelf. Het woord presteren komt in deze benadering niet voor. Wel het herwinnen van zelfvertrouwen, eigenwaarde, zelfliefde en vooral zelfcompassie.

Door specifiek het bewegen ( hardlopen) te omarmen werken we in op de neuroplasticiteit van de hersenen en kneden we ons brein met fijnere sensaties.

Persoonlijk geloof ik sterk dat het lichaam stimuleren en prikkelen het begin is van de weg naar verandering. De aanpak richt zich op iedereen die zich tijdelijk of voor een langere periode mentaal kwetsbaarder voelt. Dat kan zich uiten in een verminderd zelfvertrouwen, faalangst, stresstoename, … Hardlopen vanuit een mentaal beleven van de beweging helpt om de eerste stukjes van de puzzel te leggen.

Voor meer info rond deze vorm van coaching, bekijk je best het aanbod op footroomsrunning.academy.

thank you for this comment, john

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: