Lees dit even

Waarom ik fan ben van barefoot

Met barefoot bedoel ik minimalistische loopschoenen. Schoenen die qua gewicht, qua drop, qua body zo weinig mogelijk op een traditionele schoen lijken en waarbij je je voeten maximaal kan aan het werk zetten. Wat voor mij maximaal is, zal voor jou misschien te maximaal of juist te weinig maximaal zijn. De idee is om een minimalistische schoen te nemen waarmee je kan lopen.

En dat lopen is het liefst niet te comfortabel. En dat bedoel ik vrij letterlijk. Ik voel graag mijn lijf en de daarbij horende ongemakken. Ik luister daarna, heb daar leren naar luisteren en wat ze me vertellen daarmee ga ik aan de slag. Ik probeer nooit een signaal weg te moffelen of te negeren. De reden waarom de meeste hardlopers dempende loopschoenen kopen ( dit even terzijde). Vaak snap ik niet direct hoe ik het oplos maar door barefoot te lopen vindt mijn lichaam vaak gewoon zelf de weg. Dat is het fantastische aan barefoot lopen. Je lichaam past zich automatisch aan aan de voor jou meest natuurlijke manier van lopen. Enkel moet je het toelaten. En daar wringt het meestal. We hebben nogal wat ideeën en vooroordelen over hoe het lopen en dus ook ons lopen zou moeten zijn. Wanneer we dan iets anders voelen dan hetgeen we verwachten is er paniek of ontgoocheling. Mijn doel is elke atleet die ik coach te overtuigen om die ongemakken te omarmen. Het zijn louter signalen in je zoektocht naar het optimale.

Uiteindelijk vorm je door barefoot aan de slag te gaan je meest economische loopmanier. Dat is de essentie van trainen.

Steek daar dan loopschoenen onder die je nog een extra push geven en je loopt toptijden. Daar kunnen we het over eens zijn. Ik ken geen wereldrecordhouders op blote voeten. Wel een paar goeie atleten.

thank you for this comment, john

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: