Waarom ik Footrooms Running startte in 2013?

Footrooms Running ontstond in 2013 met als doel aandacht te vragen voor looptechniek. Tot mijn verwondering was op dat moment zeer weinig aandacht voor onze manier van bewegen als hardlopers. Zowel bij beginnende hardlopers als ervaren rotten. De meesten beginnen trouwens gewoon te lopen in de overtuiging dat als het vroeger kon, het nu ook nog kan.

De hinder of ongemakken die horen erbij. Dat gevoel leefde toen ik ooit begon in 1984 met hardlopen en dat gevoel leeft nog altijd bij de meesten vandaag. Loopongemakken en –blessures ontstaan het vaakst doordat ons lichaam nog niet aangepast is aan het lopen of doordat we ‘koppig’ in een bepaalde beweging blijven vastzitten. In beide gevallen is onwetendheid de bron.

Daarom startte ik dus in 2013 met een Academy om aandacht te vragen voor natural running, je natuurlijke manier van lopen. En groeide dat idee uit tot een concept om met loopclinics en coaching atleten van alle niveaus te laten kennismaken met het ontdekken van hun natuurlijke loopstijl. Met wisselend succes. Het denken en de overtuigingen van velen zijn hardnekkig en het aanpakken van een techniek vraagt geduld, oefening en engagement. Voor de meesten speelt het idee ‘zolang ik geen last heb, waarom zou ik dan naar mijn stijl kijken?’ . De meesten beginnen dan ook hun techniek te bekijken op het moment dat ze echt last hebben. Helaas is looptechniek trainen geen mirakeloplossing. Begin er dus eerder mee. Hoe?

Bouw in je schema loopspecifieke oefeningen in

Heb bij elke training aandacht voor een component in je techniek. Dat kan ademhaling zijn, je armbeweging, je voetenwerk, …

Doe geregeld tempowerk. Niet uitsluitend met als doel om sneller te worden maar het is de training waarbij aandacht voor optimale techniek als vanzelf komt wil je verbeteren

Wissel eens van ondergrond en zoek het ruigere werk op

Daag je zelf uit door prestatielopen te doen

Kom gewoon eens met ons meetrainen, dat kan ook. Schrijf je in op onze nieuwsbrief door een mail te sturen naar john@footrooms.be

thank you for this comment, john

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: