Ellebogen

Ellebogen zijn het geheim wapen van iedere hardloper. Je armen stilhouden vraagt meer energie dan ze bewegen. En je armen ritmisch bewegen laat je benen gewoon meebewegen. En de ideale tool om dat ritme perfect te vinden, zijn je ellebogen.

Doe de test

Door je ellebogen rustig afwisselend naar achter te bewegen ( je schommelt dus met je armen) en je benen stil te houden, merk je dat die laatsten precies willen meedoen. Versnel nu je armswing door de ellebogen sneller naar achter en naar voor te bewegen en je zal merken dat je benen stilhouden moeilijker en moeilijker wordt. Zodra je de benen laat meebewegen maak je spontaan een loopbeweging.

Loop Natural

Verplaats nu je lichaam door je borstbeen naar voor te brengen. Merk daarbij op dat je lichaam mooi recht blijft en dat je ‘hangt’. Dat gebeurt ter hoogte van je enkels. Hier heb ik het nog wel eens over. Automatisch begin je een soepel ritme te maken.

Bepaal je snelheid

Loop eerst met een rustige elleboogbeweging en blijf ‘vallen’ naar voor. Versnel nu je elleboogbeweging en je merkt dat je sneller begint te lopen. Hou nu niets tegen. Je lichaam optimaliseert zijn eigen bewegingspatroon. Dat is reflexmatig ( ik ben reflexoloog voor iets).

Binnenkort organiseer ik een open training Natural Running. Heb je hiervoor interesse, mail naar footrooms@maisonjohn.com

John Rooms

Coach Footrooms Running Academy

thank you for this comment, john

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: