Loopschoenadvies zinvol?

Ja maar. Dat is mijn eerlijk antwoord. Het is voor een atleet niet zinvol om stappen over te slaan. En de eerste stap zou moeten zijn om je loopstijl, je manier van bewegen te ontwikkelen.

Natural Running

Iedereen heeft een natuurlijke manier van lopen. Die ontdek je gaandeweg. Het is dus niet nodig om zomaar je hiel op de grond te zetten nadat je eerste je benen tilde om te lopen. Er zijn een aantal basiseigenschappen, prikkels zo je wil, maar op zich zal je vanuit een automatisme lopen. Dat ontdek je best eerst. Daarvoor train je. Dat doen wij bij de Academy.

Stap 2

Zodra je looptechniek gunstig is geëvolueerd en je met het minste energieverlies, het snelste voortbeweegt, kan je op zoek gaan naar schoenen die je manier van bewegen optimaliseren tijdens wedstrijden, snellere trainingen, … Stap 2 komt dus na stap 1. Het is met andere woorden niet zinvol om gewoon snelle, vlotte of lichte schoenen te nemen en zonder voorbereiding op pad te gaan. Je zal helaas weinig voordeel uit je schoenkeuze halen.

Stap 3

Wat kies je dan best als eerste schoenen? Brede voorvoet, licht en weinig structuur om je voeten zo veel mogelijk zelf het werk te laten doen.

Coach

thank you for this comment, john

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: