De marathon van Amsterdam

Nog 10 weken en we voelen de Amsterdamse binnenstad onder onze voeten schuiven. Vertrekkend vanuit het Olympisch Stadion op zondag 18 oktober zullen Ronny, Erik en ikzelf voor de eerste keer 42 kilometer en 195 meter in één keer overbruggen.

UnknownVoor elk van ons een lang gekoesterde droom waarvoor we nu de tijd rijp achten om te verwezenlijken. Geen onbezonnen verhaal van drie kerels met een midlifecrisis die even hun komend buikvet wil wegwerken en hun ego opkrikken, maar een bewuste keuze met een voorbereiding van ruim 23 weken.

Training:

Weken van drie trainingen gemiddeld, waarvan één training stelselmatig het aantal kilometers opbouwt om vrij snel 30 à 35 kilometer te lopen, de eerste weken een combinatie van wandelen en lopen ( verhouding 30 en 70) om vanaf week 10 enkel nog te wandelen (of in te houden) tijdens het drinken. De andere twee trainingen draaien rond souplesse en tempo met bv. 10 keer 200 meter of 8 keer 1000 meter.  Het is mijn overtuiging dat teveel trage(re) kilometers enkel stijfheid oplevert. Daarom is het noodzakelijkheid om het lichaam voldoende spierreactiviteit en souplesse te laten ervaren. De souplessemethode ( http://www.souplessemethode.nl) zal hier zeker mee akkoord gaan.

Uiteraard zijn we gestart met uitgebreide lactaattesten door smartsport (http://www.smart-sport.be) om toch een juiste inschatting te maken van de huidige conditie en de parameters te kennen voor een indeling van de trainingszones.

Schoeisel

Een hulpmiddel voor elke hardloper zijn zijn schoenen. Helaas zijn de meesten zich daar nog te weinig bewust van en geven daarom niet altijd de juiste aandacht aan hun schoenkeuze. Nochtans super belangrijk bij afstanden die snel sterk oplopen.

Wij lopen alle drie met types van Newton (http://www.newtonrunning.com) waarbij de voeten onder het lichaam landen en we onze voorvoet optimaal activeren. EUnknown-1en geleidelijk proces om van hiel of middenvoet naar voorvoet te evolueren maar het loont de moeite. Doordat hun schoenen de voorvoet dempen en niet de hiel wordt het veel comfortabelere om op de voorvoet te landen. Hierdoor ben je in staat om iets verder naar voor te hellen, je pasritme te verhogen en stilaan ook je paslengte zonder te landen voor je lichaam. Behoorlijke winst aan comfort en uiteindelijk ook rendement.

TO BE CONTINUED

thank you for this comment, john

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: