barefoot running, chi running en de rest

eindelijk wordt de hardloper zich bewust van zijn techniek. ons lichaam laat ons toe vrij en ongedwongen te hardlopen  door het volledig te gebruiken. helaas was dit bewustzijn er tot voor kort niet.

een voet moet afwikkelen, toch? landen op je hiel en mooi in een vloeiende lijn naar voor rollen om de grond te verlaten aan de grote teen. dat is bij de meeste van ons de overtuiging en deze ideale lijn moet gevolgd worden, desnoods met steunzolen etc.

barefoot running gaat uit van de voet en de spieren die deze heeft. we zetten ze aan het werk, ze worden sterker, wij bewegen beter, etc. op de hiel landen en zo in de knie en vooral in het bekken de schok opvangen is volledig uit te sluiten. landen op de voorvoet ( middenvoet bij chi running) is ideaal. uiteraard moet je dat niet bruusk beginnen doen,  geleidelijk deze techniek aanleren is het verstandigst. 

info@footrooms.com

thank you for this comment, john

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: