Mijn derde boek

Mijn derde boek heeft een inleiding.

Een fragment.

Inleiding

Blessurevrij Lopen is het doel van de meeste lopers. Simpel. Een dualiteit eigenlijk. Aan de ene kant willen ze zo veel mogelijk lopen en aan de andere kant haten we het om onze tochtjes te moeten onderbreken door blessures. Blessures doen we helaas onszelf vaak aan. Tegen het gezond verstand in toch gaan lopen als er hier of daar een pijntje opduikt om dan vast te stellen dat het pijntje een pijn geworden is… Ik snap dat volledig, ben zelf vaak koppig geweest om toch maar geen training over te slaan met als gevolg dat het niet beter is geworden. Maar wat ik wel geleerd heb is omgaan met pijntjes, ze begrijpen, oefeningen of manipulaties zoeken om ze te verbeteren en vooral om telkens opnieuw te sleutelen aan mijn manier van bewegen. De kern van het vermijden van blessures is onze manier van bewegen. Wat trainen we? Hoe lopen we? Wat eten we? Dat zijn de zaken die veel problemen vermijden. Je moet jezelf kennen, maar wie kent er eigenlijk zichzelf? Teveel atleten zien de anderen bezig en denken ik ga dat ook zo doen. Een risico dus. We verlaten ons eigen aanvoelen door naar anderen te kijken. En natuurlijk door observatie leer je veel. Maar die info is enkel zinvol wanneer je haar kan vertalen naar je eigen lijf, leden en leven. Anders loopt het gegarandeerd verkeerd. Kipchoge is een fijn voorbeeld van levenshouding, trainingsdiscipline en zelfzorg. Maar helaas voor ons Westerlingen leuk om naar te kijken, niet om na te doen. Daarvoor zijn onze leefomstandigheden te luxueus, ons eten te gemanipuleerd, ons bed te zacht, … Je zal wat je ziet moeten verplaatsen naar je eigen leven. En daar je voordeel mee doen. Dat kan. Maar vraagt een andere visie. Terug naar jezelf kijken en je doelen in het leven. Je verwachtingen bijstellen misschien maar vooral rust vinden in je eigen kunnen en genieten van haalbare doelen die je enkel doet voor jezelf. Onze drang naar likes werkt stilaan verstikkend en laat ons verweesd achter. Tot de volgende post op facebook en de cirkel herhaalt zich. Waar ben je eigenlijk mee bezig? Een persoonlijke evolutie of beantwoorden aan de verwachtingen van anderen die je belonen met een like?

Vandaar deze gids. Je helpen om zelf dingen te begrijpen, te plaatsen en een actieplan te hebben om hier wat mee te doen. Zijn het nu blessures, ontgoochelingen of doelen die te veraf zijn. De weg daarnaartoe is leerrijk. En het is jouw weg. Geniet ervan, koester hem en vooral omarm de ervaringen.

thank you for this comment, john

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: