Wat is voetreflexologie?

De idee achter de methode van reflexologie is dat ziek zijn het signaal is van een verstoorde harmonie tussen de eenheid van lichaam en geest. Het doel van reflexologie is om deze harmonie weer te herstellen. Voetreflexologie gaat ervan uit dat alle organen en weefsels een punt in de voet hebben waarin ze weerspiegeld worden.

Hoe werkt voetreflexologie?

Door middel van massage, druk en warmtetoevoer kan de voetreflexoloog blokkades die zich in je lichaam hebben gevormd, opheffen. Deze blokkades word je tijdens de massage gewaar doordat je last krijgt van pijn, prikkels, jeuk, verandering van huid, transpiratie, kleurverschil… De plaats waar je last krijgt, geeft aan welk orgaan of lichaamsdeel niet goed functioneert. Wanneer de blokkades zijn opgeheven of opgelost, is je lichaam in staat zichzelf te genezen. Een voetreflexoloog geneest dus niet, hij helpt je om te genezen. Hij gaat ervan uit dat hij de mens als geheel behandelt en niet alleen dat gedeelte van de voet dat pijn doet.

Welke kwalen kunnen met voetreflexologie worden behandeld?

alle kwalen en lichamelijke ongemakken kunnen aangepakt worden met reflexologie. Uiteraard is de behandeling alleen niet zaligmakend in alle gevallen en dient de behandeling vaak ook als ondersteuning in een volledige therapie.

Vooral hoofdpijn, nek- en schouderklachten, spijsverteringsproblemen, slaapstoornissen, slechte bloedsomloop, klachten van de urinewegen, depressie.

Reacties?

Tijdens de behandeling :

  •  meer dan normaal transpireren,
  • het koud of juist warm krijgen,
  • prikkelingen,
  • geeuwen/ slaperigheid,
  • opkomende emoties,

Uiteraard is dit niet voor iedereen het geval.

Meer weten?
info@maisonjohn.com

2 gedachten over “Wat is voetreflexologie?

  1. Uiteraard is het individueel aanvoelen van een klant verschillend en kan er heel wat veranderen zodra het lichaam tot rust komt. De lijst is inderdaad niet limitatief.

thank you for this comment, john

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: