Hardloop & Meditatie Cadzand

Footrooms Running & Meditatie weekend in Cadzand

Een paar stellingen.

Ik word gewoon goedgezind van hardlopen. Liefst zou ik het een hele dag doen. Daarom wil ik mijn kennis over de effecten van hardlopen verbeteren.

Het leven en de uitdagingen die ik soms tegenkom, zijn nog rimpels in een glas water als ik gelopen heb. Het lijkt me leuk om me daar nog verder in te verdiepen.

Mijn beste ideeën komen boven na een rondje hardlopen en het geeft me zin en energie om met vertrouwen de dingen aan te pakken. Tof zou zijn om dit mijn hele dag vast te houden.

Het hardlopen heeft me bewust gemaakt van mijn eigen mogelijkheden en heeft mijn zelfvertrouwen opgekrikt. Ik ben klaar voor een volgende stap en wil beginnen aan mijn eerste marathon.

De essentie van mijn hardlopen ligt niet in de tijden of wedstrijden lopen, het geeft mij gewoon mentale rust en heeft een leuk effect op mijn lichaam. Mij hierin verdiepen is wat ik zoek.

Als één van die stellingen voor jou herkenbaar is, dan is ons hardloopweekend op 23, 24 en 25 september absoluut iets voor jou. Ongeacht je niveau.

Welkom.


Samen met Bie Noe en Bruist! Bistro Bar Beds organiseer ik ( John Rooms) een weekend waarin het mentale in het hardlopen getraind zal worden. Enthousiast hebben we ook Lotte Pinoy kunnen strikken om ons onder te dompelen in een yogaervaring.

Een zeer gevarieerd programma om je mee te nemen in voor een stuk ons persoonlijk verhaal en hoe we daar als hardlopers mee omgaan.

Het wordt geen zweverig gebeuren maar we staan stil bij de geest en de prestatie. Uiteindelijk weet je lichaam an sich zelden wat er komt en gaat je geest aan de slag met de aannames en verwachtingen die gebaseerd op het verleden, in je denken opgeslagen zijn. We scheppen op die manier onze eigen werkelijkheid. Al dan niet lukken ligt voor een deel in je eigen gedachten. En het leuke is dat door je denken te veranderen, je manier van beleven ook verandert. Rond die stelling draait de driedaagse.

Klinkt dat een beetje zwaar?

Hoeft niet. Als je tegen jezelf zegt “dat kan ik” heb je direct een ander gevoel dan ” ik kan dat niet”. Daarover gaat het. We gaan proberen jou “dat kan ik” te laten zeggen. Door erop te trainen. Door erover te praten. Door misschien op iets te botsen en dat aan te pakken. We zien wel.


Het weekend focust op hardlopers van alle niveau’s dat lijkt me duidelijk. En toch is er een aangepast programma voor zij die hardlopen niet zo hun ding vinden. Ik denk hier aan partners of vrienden, iedereen die het wil beleven eigenlijk.


Programma

23/09/2022

HardlopersBeleving
16.00AankomstAankomst
18.00Lichte loop naar het strand en voorstelling weekendWandeling in de buurt van Bruist! en voorstelling weekend
20.00DinerDiner

24/09/2022

HardlopersBeleving
06.00Nuchter loopjeSlapen of wandelen
07.30OntbijtOntbijt
09.00Mental Strength for Runners ( John & Bie)Mental Strength for Runners ( John & Bie)
10.00MeditatieMeditatie
11.00BreakBreak
11.30Wat ons lichaam vertelt ( John)Selfcompassion
12.00MeditatieMeditatie
13.00LunchLunch
15.00Tempodrills ( Knokke)Aangepast programma
17.00Introductie Yoga ( Lotte Pinoy)Introductie Yoga
18.00YogaYoga
20.00DinerDiner

25/09/2022

HardlopersBeleving
07.30OntbijtUitslapen en later ontbijt
09.00LSD 20 à 30K.Aangepast programma
12.00Cool DownSelf Compassion
13.00LunchLunch
15.00Wrap UpAfscheid

Het doel van de driedaagse is stilstaan bij ons mentaal beleven van het hardlopen. Hardlopen mag een uitdaging zijn, een marathon lopen kan op je bucketlist staan, maar hoe langer je loopt hoe rijker dat lopen een plek in je leven kan innemen. De moeilijkste vraag om te stellen aan een hardloper is ” Waarom loop je eigenlijk?” . Vaak komen er standaard antwoorden die eigenlijk niets zeggen. De echte redenen liggen vaak dieper vanbinnen en zeggen iets over de manier waarop je kijkt naar de wereld en zijn uitdagingen. Zeer veel atleten beleven hun lopen op het ritme van hun werelds leven. Soms als tegengewicht, vaak ook als uitlaatklep. Wat ook de redenen zijn, daarin ligt de echte kracht van het hardlopen. Dit weekend gaan we je meenemen in een methode van trainen om je geest te prikkelen, te laten omgaan met spanning met als doel je loopervaring nog te verbreden.


Wie zijn wij ?

Bie Noe is mijn gids op het pad rond meditatie en selfcompassion. Duurlopers hebben nogal de neiging om hun ziel te troosten met het lopen van steeds langere afstanden aan het liefst hogere tempo’s. Stilaan liet Bie mij inzien dat zacht zijn en de kracht van kwetsbaarheid tot betere resultaten leiden. Met dit weekend willen we die twee werelden op een fijne manier in een tof kader samenbrengen.

Bie is van beroep zelf compassion coach en meditatieleraar en heeft haar eigen mindful fashion platform. En ze is ook mijn lief ( even terzijde).

De meesten onder jullie kennen mij al als sportreflexoloog, voetreflexoloog en loopcoach. Of van ergens daartussen. Als therapeut focus ik op het inzicht dat lichamelijke ervaringen in de breedste zin van het woord kunnen geven.


Onze host Bruist! Bistro Bar Beds verzorgt de logies en de catering. Zij voorzien ons zowel op zaterdag als zondag van een aangepast ontbijt ( specifieke wensen op voorhand doorgeven) en lunch doorheen het weekend. Voor vrijdag en zaterdagavond wordt er een bijzonder diner voorzien. Dit kan zowel vegan, vegetarisch of mediterraans of … zijn. Op voorhand gewoon je wens doorgeven.

Het hele weekend door wordt er water voorzien.

Bruist! Bistro Bar Beds is een bijzondere B & B gelegen achter de kustlijn van Cadzand. Gewoon een fijne plek in het veld met weilanden rondom. Op slechts een ruime kilometer van het strand.Prijs

Deelname aan het weekend als hardloper komt op 395 euro per persoon. Alles is inbegrepen met uitzondering van de dranken.

Komt je partner mee dan betaalt hij of zij 350 euro per persoon. Alles is inbegrepen met uitzondering van de dranken.

De plaatsen zijn beperkt dus snelle beslissers hebben een voordeel. Er wordt vanuit gegaan dat er per twee geslapen wordt.

Inschrijven doe je eenvoudig door te mailen naar footrooms@icloud.com en zodra je inschrijving betaald is, ben je zeker van je plek.

De inschrijvingen ronden we af op 30 juni 2022 om middernacht.

%d bloggers liken dit: