Train je snel genoeg?

Trainen we te traag? Afhankelijk van je doel natuurlijk. Maar persoonlijk vrees ik dat de meesten wat te traag lopen 🙂

Sneller lopen ( daarom niet direct op je snelst) heeft voordelen naar looptechniek in het bijzonder het ontwikkelen van de ideale loophouding toe. #souplessetraining is zo’n zachte vorm van speedwork waarop de Academy inzet. Het doel is je over korte afstanden leren efficiënt aan een hogere snelheid te lopen. Je lichaam leert omgaan met die prikkel en jij kan focussen op je houding en details aanpassen om hun effect te observeren. Het naar voor komen ( hellen vanaf je enkels) krijg je onder de knie met souplessetraining.

En dit zowel voor de baanlopers als voor de ultra’s. Efficiënt lopen is voor elke afstand nuttig. Tenzij je wil vastroesten en ervaren dat elke tocht een uitputtingsslag voor je knieën, heupen, lage rug, … wordt.

Coach

thank you for this comment, john

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: