Newton Running

Sinds 2015 heb ik in het kader van blessurepreventie, loopstijloptimalisatie en verbeteren van de loopprestatie uitsluitend gewerkt met Newton Running . Het concept van hun schoenen is uniek. Ze werken met een dempend ( en stimulerend) compartiment in de middenzool onder de voorvoet. Daardoor zal je bij het landen geleidelijk aan je voorvoet gebruiken ( dat deel is zachter) of het voorvoetlanden dat je al onder de knie hebt, nog verbeteren. Het doel is dus om elke atleet zijn volledige voet terug zo optimaal mogelijk te laten gebruiken.

Onze voeten bestaan uit 20 spieren en 26 botjes ( om maar iets te noemen) en het is in het voordeel van een atleet om die allemaal actief te (blijven) gebruiken. Daarvoor zijn alle middelen ‘toegelaten’. Footrooms Running Academy werkt met een programma van blootvoets trainen, past zijn schema’s aan om je terug bewust je loopbeweging te laten ontdekken en geeft daarnaast nog eens behoorlijk wat opleidingen over blessures, stretching, … En promoot dus ook het gebruik van minimalistische schoenen. Tot deze groep behoort Newton Running.

Elke schoen van Newton heeft een functie en een apart verhaal. Laat je dus zeker adviseren.

Om je een idee te geven van de modellen, surf naar mijn shop.

Dames Newton Running

Heren Newton Running

 

Eén opmerking over 'Newton Running'

thank you for this comment, john

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: