Distance

Een zeer fijne schoen in het gamma van Newton Running maar de naam dekt misschien de lading niet.

Binnen het gamma van Newton heb je in grote lijnen drie groepen, POP 3, 2, 1. De POP technologie is gericht op het voorvoetlanden en het actief stimuleren van je elastische terugslag door een systeem van lugs ( blokjes) onder de voorvoet die tijdens het landen naar binnen gedrukt worden en bij het afstoten meegeven. En binnen elke POP heb je dan een aantal modellen. POP 3 heeft geen dynamisch systeem en de blokjes zijn bedoeld als kennismaking en stimulatie van je voorvoet. POP 2 is iets voorvoetdempend maar de hieldrop ( verschil in hoogte van de middenzool tussen hiel en voorvoet) van de schoen is nog altijd ongeveer 5 mm waardoor je nog gemakkelijker rechtop zal lopen, POP 1 tenslotte hebben een lage drop ( 2 mm) en het meest actieve voorvoetdempend systeem. En binnen die reeks heb je drie modellen waaronder dus de DISTANCE.

Schermafbeelding 2020-05-05 om 20.38.00

Als je de naam leest zou je kunnen veronderstellen dat je met deze schoen de langste afstanden kan doen. Dat is wel mogelijk maar met deze schoen zal je zeker je snelste afstand lopen. Distance verwijst dus eerder naar je snelste afstand dan je langste. Deze reeks is ook het lichtste om maar iets te zeggen. En dat maakt de schoen het ‘agressiefst’. Een aanrader om je snellere trainingen en je wedstrijden mee af te werken. Deze schoen heeft trouwens nog een broertje, de distance elite. Een schoen die je nog het best kan vergelijken met een spike maar dan met lugs ipv pinnen.

Schermafbeelding 2020-05-05 om 20.41.06

Belangrijk: Newton is een merk dat tot de verbeelding blijft spreken. Enkel moet je deze schoen respecteren, een periode van aanpassing heb je zeker nodig. Laat je daarom bijstaan met een aangepast schema en het nodige advies.

 

thank you for this comment, john

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: